de Sluiswachter

Axel natuurrijk, stijlvol, rustig en genieten!

Axel heeft met een aantal verschillende toeristische historische bezienswaardigheden, outdoor arrangementen, de weekmarkt, het kwalitatief sterke winkelaanbod en het hoge voorzieningenniveau sterke troeven in handen. Die maken het aantrekkelijk om hier te wonen en een bezoek aan deze stad te brengen.

Zomerlust ligt op een prachtige, maar ook centrale locatie aan de rand van Axel. U woont er op korte afstand van grote steden als Middelburg, Antwerpen, Gent en Brussel. 

Inwoners en welzijn

De inwoners van Axel worden schertsend ‘erpelkappers’ genoemd. Die bijnaam danken ze aan het feit dat ze vroeger na de aardappeloogst met hun ‘kapper’ (schoffel) naar het veld trokken in de hoop nog wat ‘erpels’ (aardappelen) te vinden. Het beeld De Erpelkapper herinnert daar nog aan.

Ook op het gebied van (gezondheids-) zorg en welzijn heeft Axel een hoog voorzieningenniveau. Er is een ruime keus aan huisartsen en tandartsen en er is tevens een nieuw gezondheids-centrum, waarin meerdere gezond-heidsdisciplines zijn ondergebracht. 

Sport

Axel heeft een rijk verenigingsleven. Uiteraard op sportgebied, maar ook in vele andere vormen van vrijetijdsbeste-ding en ontspanning. Voor alle sporten en het verenigingsleven zijn in Axel passende accommodaties. Alleen al direct ‘om de hoek’ bij Zomerlust vindt u een golfbaan, de tennisbanen, het ruitersport-terrein, de voetbalvelden, openlucht-zwembad ‘t Plaatje en nog veel meer.

Op Smitsschorre bevindt zich, naast het golfterrein, ook een schitterend vliegveld voor zweefvliegers met een flinke vloot met de modernste zweefvliegtuigen. Als u wilt, kunt u met één van de ervaren vliegers van de club meevliegen. Of u begint zelf met deze prachtige sport! 

Culinair genieten... en meer

Axel staat van oudsher bekend om haar culinaire kwaliteiten en bourgondische inslag, mede bepaald door de nauwe band met België. In Axel kunt u gastronomisch uit eten, er is een grote verscheidenheid aan horeca, waardoor er voor iedereen wel een plek is om in een gepaste ambiance van een drankje of een diner te genieten.

Axel is toonaangevend op het gebied van welness en persoonlijke verzorging. Van pedicures tot beautysalons, kap-salons en sauna. Een grote bekende is natuurlijk Burny’s, veel meer dan een kapsalon, het is een plek waar beleving en haar samenkomen. Burny’s is een van de meest onderscheidende salons van Nederland.

Nieuwsgierig geworden...?

Wilt u meer weten over de verschillende appartementen en kavels die te koop zijn in Zomerlust? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van appartementen en kavels. Mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op of bel rechtstreeks naar (+31) (0)115 76 05 00.

Naar gebouw 1 Naar gebouw 2 Naar de kavels